Choreograaf in onderwijs

Dans en coaching

Choreograaf worden van je eigen leven

'In elk mens schuilt een danser maar de kunst is om je leven te blijven dansen' 

Danscoaching heeft haar uitgangspunt in het lichaam, in het lichaam in beweging en in de wijsheid van het lichaam in beweging. Tijdens danscoaching kom je door te reflecteren op je eigen dansbeweging dichter bij jezelf. De manier waarop je jezelf uitdrukt in dans zegt namelijk iets over jou en als je weet waar je staat kun je je wensen en mogelijkheden daarop afstemmen.
Waar wil je voor gaan en wat heb je daar voor nodig? 

In dans leer je jezelf ook non-verbaal uit te drukken. Danscoaching helpt je aan de ander te laten zien wie je bent, waar je staat en wat je mening is. In dans ervaar je hoe je door het ordenen van bewegingen betekenis kunt geven door middel van dans. Danscoaching leert je nadenken over verschillende manieren om iets duidelijk kunnen maken. 

In dans ontwikkelen mensen langzaam maar zeker de vaardigheid van een creatief proces doorlopen. Dit gebeurt niet zomaar vanzelf. Een creatief proces is gebaseerd op oefening en heeft tijd nodig. Dansen leert je denken met je gevoel en leert je voelen met je hersenen. 

Danscoaching helpt je bij het vormen van eigen gedachten en helpt je om eigen keuzes te kunnen maken. 

Dansopdrachten wekken de nieuwsgierigheid en als gevolg daarvan komen mensen zowel fysiek als mentaal in beweging, gaan op zoek, willen weten, kennen, begrijpen en ontmoeten. 

Danscoaching draagt bij aan een goede balans tussen lichaam en geest.