DansDOET dans en coaching

Beweegt, geeft ruimte en verbindt 

Contakids

Contakids is een aangepaste vorm van contactimprovisatie met ouders en jonge kinderen van 2 tot 6 jaar. De ontmoetingen die hierbij plaatsvinden tussen ouders en kinderen kenmerken zich door speelsheid, gelijkwaardigheid, uitdaging en uitnodiging. Het kind is vrij en nergens toe verplicht, het kind onderzoekt en de ouder ondersteunt. Ouder en kind leren vertrouwen op hun lichaam en op het contact.

De afgelopen jaren heb ik met ouders en kinderen gedanst, gespeeld en ontdekt en zo vond ik mijn eigen weg in het werken met de fysieke dialoog tussen ouder en kind. Ik zie hoe ouders meer en meer gaan vertrouwen op de kracht en inventiviteit van hun kind en hoe ze op een ontspannen manier in contact zijn met hun kind. Er hoeft tijdens een Contakids klas niets te worden bereikt of bewezen en dat is voor ouders vaak een verademing. Het kind onderzoekt en de ouder ondersteunt. De ontmoetingen in dans en beweging zijn speels, gelijkwaardig, uitdagend en uitnodigend. Zo te kunnen werken is echt alleen maar genieten! Soms geef ik ouders tijdens de Contakids klassen bewegingsopdrachten waarbij ze zich volledig op zichzelf mogen richten. De uitdaging op die momenten is om de zorg en aandacht voor hun kind eventjes los te laten en in het samenzijn met hun kind ook aandacht voor zichzelf te hebben. Vaak brengen deze momenten nieuwe onafhankelijkheidservaringen voor de kinderen. Het is mooi om te zien hoe kinderen op die momenten voor zichzelf vaak een nieuw bewegingsidee inbrengen en dat gaan uitproberen.  Voortdurend laat ik ouders hun kinderen in dans en spel uitnodigen om zelf actief te zijn. Zo ontdekken ouders gaandeweg wat hun kind nodig heeft of wil doen. De ouders creëren, vanuit een veilige basis, telkens weer ruimte voor het kind om te experimenteren en te ondernemen; en de kinderen voelen hun eigen kracht en ontdekken hun fysieke mogelijkheden. 

Contakids op zaterdagochtend 

In september 2018 start de nieuwe Contakidsgroep op zaterdagochtend weer! 

We dansen en spelen één keer per maand van 10:00 uur tot 10:45 uur in Cordium, centrum voor groei en ontwikkeling, De Ruyterstraat 65 in Nijmegen. 

De data waarop we dansen zijn:

15 september 2018

13 oktober 2018

17 november 2018

8 december 2018

26 januari 2019

16 februari 2019 

16 maart 2019

13 april 2019

De kosten voor de hele serie van 8 bijeenkomsten bedragen €80,00 voor ouder en kind samen. Wil je losse bijeenkomsten volgen dan betaal je €12,00 per keer (alleen mogelijk als er een plek vrij is).

Aanmelden kan via het inschrijfformulier