DansDOET dans en coaching

Beweegt, geeft ruimte en verbindt 


Coaching door middel van dans


Dans en coaching: choreograaf zijn van je eigen leven.

In elk mens schuilt een danser maar de kunst is om je leven te blijven dansen. Als choreograaf van je leven maak je al dansend van je leven een kunstwerk en word je meer en meer een levenskunstenaar. Danscoaching helpt je daarbij omdat het je leert omgaan met jezelf, de ander en de wereld. Je ontwikkelt een steeds persoonlijkere levenshouding.
Danscoaching heeft haar uitgangspunt in het lichaam, in het lichaam in beweging en in de wijsheid van het lichaam in beweging. Tijdens een sessie danscoaching kom je door te reflecteren op je eigen dans dichter bij jezelf. De manier waarop je jezelf uitdrukt in dans zegt namelijk iets over jou en als je weet waar je staat kun je je wensen en mogelijkheden daarop afstemmen.
Waar wil je voor gaan en wat heb je daar voor nodig? Dat zijn de vragen waarmee je tijdens een sessie danscoaching aan de slag gaat. In een kleine groep of individueel onderzoek je deze vragen en door nieuwsgierig te zijn naar wat jouw dansende lijf je te vertellen heeft ontdek je je eigen antwoorden.

Er is de mogelijkheid om deel te nemen aan modules van 6 danscoachings bijeenkomsten van twee uur, in een groep, waarbij tijdens elke bijeenkomst een thema centraal zal staan. Dit thema onderzoeken we gezamenlijk in de dans en we ontmoeten elkaar vanuit de persoonlijke beleving bij het thema. Naast de modules bied ik ook regelmatig losse themaworkshops danscoaching aan.

Ook is het mogelijk om privé sessies van anderhalf uur danscoaching te volgen. Hierbij bepaal je zelf het thema of de vraag waarmee je aan het werk wilt. In overleg plannen we dan samen de bijeenkomsten.