DansDOET dans en coaching

Beweegt, geeft ruimte en verbindt 

Over deelnemen aan activiteiten van DansDOET...


Fynn en Marlieke: 

"Fynn zei voor het slapen gaan; 'kunnen we nog even deeg kneden. Ik vond alles met de mamma-dansers zo leuk! We hebben genoten!" 

 

Ellen:

"Bob en ik hebben beiden enorm genoten van de eerste les Contakids. De ongedwongen sfeer en het alles mogen doen deed Bob enorm goed. Hij kroop gelijk uit zijn schulp en dat gebeurt niet snel bij Bob. Als mama kon ik hier niet anders dan van genieten en met een geweldig groot gevoel van trotsheid en geluk ben ik naar huis gegaan..." 

 

Inge: 

"...en wat mij opviel: een gelijk aantal mannen en vrouwen! Dat komt niet vaak voor; meestal is er bij dans een 'vrouwenoverschot'..." 


Sophie:

"Als dansdocent zorg je er voor dat de leerling centraal staat. Je geeft hem of haar de volle aandacht en het is een grote voldoening als je leerlingen ziet groeien in de dans.

De danstraining bij DansDOET geeft mij de kans om ook aandacht te besteden aan mijn eigen groei binnen de dans. Ik wil mezelf de mogelijkheid geven om mijn eigen dansidioom te blijven ontdekken en mezelf te blijven verrassen. 

Daarnaast vind ik het inspirerend om in een gevarieerde samenstelling van mensen te werken. Danservaring of geen danservaring, man of vrouw, jong of oud, klein of groot, dik of dun, tegellegger, verpleegster, professor of pianist, samen geven we ons aan de dans".

 

Saskia:

"Toen ik een jaar of 12 was, in de tijd dat 'Fame' op tv verscheen, begon ik met jazzballet. De grote diversiteit van bewegingen van deze dans en de fijne ritmes van de muziek maakten dat ik geen les wilde missen.

Na een paar jaar wilde ik vaker dansen en voelde ik dat klassiek ballet voor mij een goede aanvulling was.

Vele jaren later heb ik een tijdje in Afrika gewoond en daar heb ik lessen Afrikaanse dans gevolgd.

Ik heb veel zin om weer te gaan dansen...van alles...zoals het leven".


Janneke:

"...Marion begeleid me door de dans heen. Herinnert me aan de onderwerpen, stimuleert positief. Op een gegeven moment ging ik groter dansen, wat ik heel erg eng vind. Want groter dansen staat voor mij paralel aan veel ruimte innemen, aanwezig zijn en dat past niet bij mij... Maar ik had er zin in.. en hier kon het..."

 

Albert:

"Al mijn hele leven houd ik van de dans. Als jongetje op klassenfeestjes, als puber op mijn eigen kamer en met de stijldanslessen en vervolgens als student tijdens de nachten in de studentensoos.

De muziek horen en die omzetten in beweging los van oordeel, vanuit de impulsen die in mij opkomen. Het heeft steeds meer een bijdrage gegeven aan mijn persoonlijke ontwikkeling. Dansen raakt aan alles en is veel meer dan alleen bewegen. Geen "pasjes leren", niet een prestatie neerzetten maar gewoon. 

  

Pien:

De eerste les stonden we wat onwennig rond te kijken. Heel snel werd dat beter. Marion nam ons op een geweldige manier mee op reis. De les, die in het teken staat van een thema, wordt met opdrachtjes gevuld en voordat je er erg in hebt beweeg je. Je beweegt samen of alleen of met zijn allen. Geen strakke pasjes maar vanuit het lijf, je gevoel, het moment, gewoon bewegen...en alles is goed.

En het voelt goed! Dans Doet...en wij doen mee!"